За банката

Прозрачност, Яснота, Коректност събрани в едно

Токуда Банк АД е учредена на 27 декември 1994 г. като акционерно дружество според Закона за банките и Търговския закон на Република България.

Токуда Банк АД има пълен лиценз, който й позволява да извършва в страната и чужбина всички сделки по чл.2 от Закона за кредитните институции.

 

Принципи

 В отношенията с клиентите, партньорите и служители си банката залага на комбинация от:

Модерно обслужване

Яснота и прозрачност

Коректност и внимание

Мисия

Мисията на банката е да подпомага развитието на бизнеса и обществото в България чрез предоставяне на разумни финансови услуги на частни предприемачи и физически лица.

Нашите действия се ръководят от подход, който балансира интересите на обществото, акционерите, клиентите и персонала.

Токуда Банк АД спазва по целесъобразност Националния кодекс за корпоративно управление.

Актуалният текст на Националния кодекс за корпоративно управление е достъпен на уеб сайта на „Българска фондова борса“ АД. Същият е одобрен от заместник-председателят на Комисията за финансов надзор за „Кодекс за корпоративно управление“ по смисъла на чл. 100н, ал. 8 от ЗППЦК.

История

Токуда Банк АД е част от „Токушукай Инкорпорейтид“, Токио, Япония. Японският инвеститор придобива мажоритарния пакет от акциите на Банката през 1998 г. Понастоящем „Токушукай Инкорпорейтид“, Япония е собственик на 99.94% от капитала на Банката. Основен акционер на „Токушукай Инкорпорейтид“ е доктор Торао Токуда.

Символ на ценностите на Токуда Банк е логото на Банката - стилизираната японска хризантема с осем листа („Кику” на японски ). Тя носи стремежа за дълголетие и подмладяване. Броят на листата – 8, символизира просперитет и богатство, а в друга перспектива – безкрайността.

Желанието на Токуда Банк е да достигне до повече клиенти, както частни лица, така и представители на малкия и средния бизнес, и да покаже, че да работиш с Банка може да е лесно и експедитивно. За Токуда Банк всеки клиент е ценен по свой начин и може да разчита на индивидуален подход, съобразно нуждите и възможностите си.

Актуално

Валутни курсове

Валута Купува Продава
EUR 1 1,950 1,962 -
USD 1 1,777 1,817
GBP 1 2,290 2,350
CHF 1 1,972 2,072
JPY 100 1,124 1,204
Обновено: 22 Юли 2024, 08:30
Виж всички

Кариери

В Токуда Банк АД работим в организирана и динамична среда, която ни води към нашата основна цел, а именно постигане на общите цели и приоритети на банката.

Ако имате желание да се присъедините към нашия екип, можете да прегледате актуалните свободни позиции и да кандидаствате за тях.

Всички позиции