Две нови услуги от Токуда Банк за по-висока защита на Вашите картови разплащания

Продукти и услуги Финанси Сигурност

Две нови услуги от Токуда Банк за по-висока защита на Вашите картови разплащания

Потвърждаване на онлайн плащания с биометрични данни

За повишаване сигурността на Вашите плащания, Токуда Банк въведе нова услуга за биометрична автентикация, чрез смарт устройство, с която можете по-лесно и по-сигурно да пазарувате онлайн.

Услугата дава възможност на всеки притежател на кредитна или дебитна карта Mastercard и Maestro от Токуда Банк да потвърди онлайн трансакцията си без да е необходимо да запомня и въвежда допълнителни статични или динамични пароли.

Биометричните данни като пръстов отпечатък, форма на лицето и др., са уникални за всеки човек и това ги прави изключително подходящи при установяване на идентичност. Поради тази причина биометричната автентикация е най-сигурният създаден към момента метод за пазаруване в интернет, който прави онлайн пазаруването по-безопасно от всякога.

Всеки притежател на банкова карта Mastercard или Maestro от Токуда Банк, който иска да използва новата услуга и да извършва своите дигитални плащания бързо и сигурно, може да го направи като изтегли на своето смарт устройство приложение B-Trust на Борика АД и да регистрира картата си за плащане с биометрични данни.

Повече подробности как да активирате услугата, както и откъде можете да изтеглите приложението за мобилно банкиране B-Trust ще откриете тук

SMS известия при авторизации* с банкови карти

Услугата "SMS известия при авторизации* с банкови карти" Ви помага да следите движението на Вашите пари по картовите Ви сметки и да се защитите от евентуални неоторизирани плащания.

Като притежател на дебитна или кредитна карта Maestro и Mastercard, издадена от Токуда Банк, получавате SMS известие на Вашия мобилен телефон, непосредствено след всяка извършена онлайн авторизация при плащане с картата. По този начин Вие следите своите плащания и ще разберете веднага, ако с картата Ви се извърши непозволена от Вас трансакция.

*Авторизацията при картови плащания е одобрението, което банката-издател на картата или упълномощено от нея лице дава за извършване на съответната картова операция.

Предимства на услугата:

  • сигурност – Вие следите ползването на картите си, а чрез тях Вашите лични средства, кредитния лимит или овърдрафт, който ползвате при плащания в интернет, пазаруване или теглене на пари в брой, както в България, така и в чужбина;
  • спокойствие – ако установите неправомерно ползване на Вашата карта, сигнализирате веднага в Токуда Банк или Борика. По този начин се предпазвате от риска да загубите пари, ако Вашата карта е открадната, загубена или фалшифицирана;
  • денонощно обслужване - независимо къде се намирате, в България или в чужбина, Вие ще получавате информация 24 часа, 7 дни в седмицата;
  • контрол - получавате детайлна информация за всяка успешна авторизация като дата, час, вид на трансакцията - теглене в брой или плащане, банкомат и ПОС терминал, на който е извършена;

Полезно е да знаете:

Във връзка с избора на мобилен оператор за роуминг е възможно да не получите SMS съобщение, в случай че пътувате в чужбина в страна извън Европейския съюз или САЩ.